miércoles, 2 de enero de 2013

Tancament del bloc

Ha arribat el final del semestre... i conseqüentment, s'acaba l'assignatura de GTIC. Per tant, què millor que fer memòria de totes les activitats realitzades durant el curs i classificar-les amb la taxonomia de bloom? Perdoneu, no sabeu què és? Doncs és una forma d'organització de les habilitats cognitives, així veurem quines habilitats hem fet servir aquests mesos. 
Pero abans faré un petit incís sobre aquest tema. L'any 1956 Benjamin Bloom va classificar les activitats educatives de més senzilles a més complexes. Més tard, a l'any 2000, es va revisar i van canviar els substantius per verbs, variant algun ordre. En aquestes piràmides es poden observar les diferències:














http://www.eduteka.org/imgbd/23/23-11/ImagBloom.jpg



I, actualment, des de l'any 2008, que Andrew Churches va tornar a fer-ne una revisió ja que estem a la era tecnològica, la Taxonomia de Bloom continua sent una eina fonamental per establir objectius d'aprenentatge. En el quadre següent, s'indica què s'ha treballat amb cada activitat de GTIC posada en pràctica, i classificada en les 6 habilitats de la Taxonomia de Bloom de l'era digital (2008).

Taxonomia de Bloom