miércoles, 17 de octubre de 2012

Wikis

Els wikis són una tecnologia específicament dissenyada per al treball col·laboratiu. Són democràtics: permeten als usuaris crear i editar qualsevol pàgina en un lloc web. I, sobretot, són voluntaris. L'edició mútua de contingut pot millorar la qualitat de les idees exposades. Qualsevol persona pot canviar qualsevol cosa. El repte que tenen és la validesa i el control de la qualitat del contingut. Aquí teniu aquest vídeo que dóna més informació sobre els wikis:




Hi ha diferències entre els wikis i els blogs. Els blogs solen ser individuals, i en canvi els wikis acostumen a ser col·lectius. Els blogs són personals i els wikis anònims. Al blog hi ha una zona privada i al wiki tot és públic. Al blog l'autor té domini del contingut, en canvi al wiki qualsevol persona el pot modificar. El wiki es va editant i el blog té entrades amb ordre cronològic invers que es van afegint. I, finalment, un blog sol ser una espècie de diari i el wiki és més aviat una enciclòpedia col·laborativa. Si voleu saber més diferències, mireu això!




El dijous 11 d'octubre, a l'aula de GTIC, vam realitzar una pràctica en grups que consistia en crear un wiki. Així, a partir d'ara, ja sabem una altra forma de realitzar un treball, i ens pot ser molt útil! Espero que a tots vosaltres també! Gràcies i fins aviat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario