jueves, 15 de noviembre de 2012

Power Point

A l'assignatura de GTIC hem treballat el programa de presentacions Power Point, tant els seus avantatges com els seus inconvenients. Al llarg de la nostra vida, hem fet molts treballs per l'escola mitjançant aquest programa, útil i senzill. Però el Power Point té dos usos: l'ús tradicional, que és el clàssic de la classe magistral, i l'ús creatiu, el qual provoca una interacció entre el professor - alumne o entre els mateixos alumnes.
Usa faré un breu resum dels dos usos.
Ús tradicional: classe magistral
Avantatges: l'alumne té una guia a la pantalla, permet incorporar imatges il·lustratives, crear esquemes, inserir elements multimedials (imatge, so, vídeo), i l'alumne té més facilitat per prendre apunts.
Desavantatges: massa informació a les diapositives, no és del tot clar, l'orador es limita a llegir la pantalla, no hi ha un ordre estètic, sol haver-hi un abús d'elements multimedials, l'aula a les fosques provoca cansament, mirar els efectes d'animació i transició i no escoltar l'orador, i es produeix el doble discurs (l'orador explica i l'oient llegeix a un ritme diferent).
Ús creatiu del Power Point
Provoquen interacció professor-alumne, flexibilitzen el discurs de l'educador, faciliten la creació i l'aprenentatge cooperatiu, dóna suport i potencia les metodologies que volem treballar, propicien l'estructuració, la síntesi i la reflexió dels continguts, no hi ha un discurs lineal. Com fer-lo més creatiu?
Pots introduir preguntes amb enllaços que condueixin a la resposta, jocs de repàs, posar llorigons (trampes) perquè els alumnes es fixin, demanar treballs amb Power Point, explicar contes, transmetre emocions, debatir i recollir idees.

Així doncs, intenteu fer un ús creatiu del Power Point per motivar més els vostres alumnes!

                                                                      Google



No hay comentarios:

Publicar un comentario